Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

tiada event yang lebih penting berlaku minggu lepas melainkan ini;

Kami cuma tinggalkan 'dia' dua puluh lima minit sahaja dan ini berlaku:

Mangsa: Honda City Midnight Black WQR **00.
Tempat Kejadian: Jalan 222, PJ.
Masa: 10-1030 malam.
Barang-barang Hilang:
  1. 1/2 dozen Assorted JCo Donuts.
  2. Payung bercorak ala burberry.
  3. Beg mekap ala LeSportSac berisi Burberry The Beat pemberian kekasih dari Jepun, blusher cantik ni, bedak kompak Revlon, mini lipgloss Clinique, lipbalm BodyShop dan sangat banyak lagi. Keseluruhan set yang aku bawa kemana-mana :"(
  4. Pakaian kekasih yang baru diambil dari dobi which includes most of his favourite shirt; Uyeno Eki Tokyo beli di well, Tokyo on his last trip which is a signed Green Day shirt, a blue Canterbury, kemeja striped Tommy Hilfiger hadiah dari aku, pink collared shirt(he look so good in pink seriously), a topshop jeans and etc etc.
  5. Satu beg cd dalam dashboard.
Agak bertuah bila difikirkan kembali bahawa pencuri mungkin tak sempat nak selongkar bonet belakang kerana jika tidak laptop, psp, kasut nike akan turut hilang. Tapi yang peliknya kenapa alarm kereta kami tidak berbunyi langsung.. Jatuh jantung aku bila melihat dashboard dibuka dan kosong barang dalam itu.. Kenapa payung? Kenapa beg mekap? Perlu ke curi? Kami benar-benar pasti kereta dikunci kerana kawan kami di kereta sebelah pun pasti Naz mengunci keretanya. Tapi.. Oh Tuhan!

Entahlah, tak dapat lagi diungkapkan dengan kata-kata, menggigil seluruh badanku memikirkannya..

Sekarang sapa nak gantikan cermin aku yang pecah tu? Dengan belikan semula barang-barang mekap? I am completely make-up less today. No, lie. Luckily I never throw away barang-barang mekap yang nak habis sekali pun. Ah Fuck lah!

34 comments:

  1. :( :( :( :( :( :(
    ami you're scarying me :( :(:(

    ReplyDelete
  2. I feel sick just reading this. What will happen to the car? Gila slick kot pecahkan that tiny part of glass je. Maybe that's why the alarm didn't go off. Thank God you and Naz and the gadgets are alright. Park wisely darlings. Kereta itu banyak mahal.

    ReplyDelete
  3. i think the best thing is to park it near to wherever you are. shit, i'm scared of pj 222 now.

    :-/

    p/s: dah la kereta kita sama. haih!

    ReplyDelete
  4. @dd, naz brought the car to honda and they tested the alarm system and it was functioning well! sepatutnya sensor alarm should go off when the pencuri masuk tangan dalam kereta... and the honda people said probably they have a master remote... which boleh bukak any city car in the whole wide world.

    THANK YOU HONDA, I FEEL SO MUCH SAFER NOW.

    fuck.

    ReplyDelete
  5. Haritu, I baru lepas tengok kereta kena pecah dekat parking Kuantan Parade. I cuak jugak kalau kereta I yang kena. Ami, anggap ini dugaan ok.

    ReplyDelete
  6. @shuz, i can't sleep at all thinking of this. sepatutnya the alarm go off sebab dia bukak pintu dari dalam when the car is locked. but nooo the alarm didn't go off :(((

    tu la, we're not gonna go to pj 222 anymore. wa sayang kereta wa....

    ReplyDelete
  7. entah la k rona, nothing is safe nowadays... *sigh*

    ReplyDelete
  8. jangan sesekali tinggalkan notebook in your car boot sebab skang ni senang sangat nak trace notebook yang ditinggalkan dalam kereta. eventho you tanggalkan bateri dia.

    kejadian ni mcm boleh jadi dalam beberapa minit aje, my colleague dah banyak yang kena mcm ni. tinggal notebook bawah seat kereta untuk sebungkus nasik in 15mins pun boleh kena..

    mungkin diorang dah matikan alarm you, sebab tu alarm kereta you tak bunyik.

    be careful next time.

    p/s; luckily diorang tak amik your cd player macam i kena last time.

    ReplyDelete
  9. yeah i know about the notebook thing but haih, sangat bernasib baik coz i think diorang takde the detector for notebook.. cd player i biasa je, built-in honda so tak menarik sangat..

    i dah tanya honda, harga cermin just rm30 but handling fees rm80 T_T

    still, i'm furious.

    ReplyDelete
  10. correction: handling fees rm160..
    total about rm220...

    ReplyDelete
  11. a master remote?? tafak? well, just make sure you never leave anything important/expensive in your car lah.

    (i baru berangan kalau dapat kereta nanti nak simpan kasut semua in the trunk).

    ReplyDelete
  12. Go to honda service centre Subang.
    If you go on weekdays, give me a call. The building is right beside my office. Ngeeeeee.

    ReplyDelete
  13. wah, mahalnya. you tak survey kedai lain ke ?

    ReplyDelete
  14. naz is already in the process at honda service in pj.

    he surveyed and called the service centre in seri kemb yang we used to go to. he estimated rm80 but itu tak termasuk repairing some broken screw, glue apejimbit semua lah. normal rate for all that handling fees rm140. but that place can have it done today jugak. takpelah, redha je..

    wa dah tak larat beb.

    anyway supposingly the alarm boleh tutup ONLY IF you have the key to the car. so yeah that robber probably have that remote thingy. honda cakap usually pomen jugak yang duplicate benda2 macam ni.

    ReplyDelete
  15. @shuz, i hilang beanie yang i pakai ke japan :(

    dontcha worry gurl, kasut doesn't transmit wave.. though i'm not so sure about this pair XD

    ReplyDelete
  16. i hope so! i have so little shoes, getting them stolen would leave me barefoot.

    oh god, i seriously want a pair of stormtroopers. i can just imagine role playing in it. haha. but i'm saving up for a pair of puma first round kicks. that's about 500 a pop. :(

    ReplyDelete
  17. wah kena pecah kereta. oh cermin kecik tu memang sayur punya cermin. nasib baik perompak cita cita tak besar sangat..

    ReplyDelete
  18. @pp, tu la pasal.. sebbaik depa tak hangkut skalik kete aku.. nangih tak berlagu la jawabnya...

    ReplyDelete
  19. @shuz, dah dapat golden gladiators?

    ReplyDelete
  20. you're using the standard honda alarm rite? agak tak berguna la. hebat sikit dari proton je kot. try la pakai yang aftermarket punya. apa2 brand pon jadi la. the one im using now kalau jalan sebelah pun dah bunyi. terlalu sensitif. sakit kepala gak.

    ReplyDelete
  21. btw, they stole a fucking beanie?? tafak!

    ReplyDelete
  22. ami, dulu i pernah kena masa dekat traffic light. baru balik bank yang banyak2 dekat ukm. nasib baik dia tak amik laptop sume. gilalah. nangis tak?

    ReplyDelete
  23. Enche' Kacak, aah standard je :(
    i've learnt my lesson.. takut la lps ni nak pasang alarm dasat2 ngan security film kat all windows.. yg kalo try shatter tu tak pecah bersepai tu..

    ReplyDelete
  24. shuz, tu la dia.. langsung tak faham T___T

    ReplyDelete
  25. sarah, ye ke? dasatnye, u kena kat area rumah ke? i dok bangi jugak tau.. wuu wuu nangis takleh kuar air mata. unless if i bercerita dengan penuh semangat pasal ni mesti nangis. so cuba bercerita dengan rilek dan selamba..

    officemate i ckp, most probably pomen yg repair kereta i masa accident dlu boleh buat duplicate kunci.. but i think this case lain sket coz dia pecahkan cermin means takde kunci.. ayo pening kepala

    ReplyDelete
  26. OMG bangi? sarah pon kat bangi gak kena? menakutkan ni. aku dah la study kat bangi gak sekarang ni. :(

    ReplyDelete
  27. Enche' Kacak

    ko study kat bangi ke? ahahaha ramai rupanya bangians :P~

    ReplyDelete
  28. mcm2 jenis pelesit2 kat kota nih.
    haih~
    sabo je la.

    ReplyDelete
  29. tu lah pasal.. dah tak larat nak nangeh. sabar je la :/

    ReplyDelete
  30. Schuhz was right
    That tiny windows will not turn the alarm on.
    and banyak kes pecah masuk kereta pun memang diorang pecahkan tingap dulu
    kadang, bangsat2 tuh letak kain dulu sebelum ketuk cermin sampai pecah
    Tak bagi bunyi bising

    And Ami. Dah report?
    Pity u

    X per lah, I dah gaji
    Mahu make up baru yer?
    MAC i tak mampu lah
    Silky girl ok?
    ahaha

    ReplyDelete
  31. ferdows,

    yeah pecahkan tingkap tu maybe tak bunyi alarm but ada movement sensor dalam kereta.. sepatutnya.. *sigh*
    camnepun, there's always a time window yang diorg boleh bergerak tanpa membunyikan alarm. this is what scares me the most.

    andddd don't worry i tak pakai MAC, belikan i maybelline pon terima hahahhaha ;)

    ReplyDelete
  32. ouf yes dah repot malam itu juga :)

    ReplyDelete
  33. kena dekat traffic light dekat petronas yang dekat mutiara bangi (perumahan apa ntah). indo-n jahat gila seyh siap tumbuk mak aku. seb baik tak dapat.

    ReplyDelete
  34. wehh jahat gila! hish bencinya PATI2 ni.. hope you n your mom okay..

    ReplyDelete

Thank you for taking your time to leave your comment here, but do remember your comment reflects your personality. Be nice to one another :)