Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

Founded Treasures


Le sigh...

Adoi penat lah macam ni. Lens barrel Holga tu ketat, mustahil untuk menukar fokus ke 6 meter - infiniti. Crapness. Nampak gaya macam kena pulangkan balik ke lomographyasia dan demand yang baru. Urgh lecehnya!

Tapi sebelum tu aku nak habiskan segulung 120mm film dulu. Petang ni nak menuju ke Pudu Plaza dan Bintang Walk. Nak cuba guna kamera Canon yang aku jumpa kat rumah bonda. Aku pun tak pasti ni kamera apa, dah la plastik, lens pun macam plastik. Aku harap masih boleh guna.
Pulang dari rumah bonda aku jumpa banyak barangan menarik, Olympic Trip S (kamera filem auto yang selalu digunakan masa dulu), passport lama ayahanda, hensem tau gambar dia muda-muda! Aku jugak mengumpul negatif gambar-gambar lama yang ada kat gerobok buruk bilik belakang. Dan terakhir sekali, skirt-skirt labuh bonda masa muda remaja, aku nak alter dan buat skirt paras lutut. Heee best.

Terlupa sekejap holga pincangku.

Le sigh...

p/s: i might be a little too old or late on the whole lomo trend whatsoever, but my adolescent life was crap and miskin. so whatever.