Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

Bit by Bit of Kuching Trip;

Jumaat lepas, hati dah tak sabar dah nak melangkah meninggalkan opis. Apa lagi, dengan baju belum packing, nak mandi syampu rambut lagi, nak pilih kasut yang perlu dibawa. Dengan keretanya nak ditinggalkan. Tapi alhamdulillah semuanya selesai dan selamat. Cuaca pun terang benderang sepanjang perjalanan dan mendarat dengan selamatnya 2 jam kemudian. Malam tu kami tak kemana cuma makan malam di sebelah Sungai Sarawak dan pulang untuk tidur. Esok pula, bergerak ke India Street & China Street di Pekan Satok. Tak banyak kedai yang menarik tapi berjaya juga membawa pulang 2 bungkus beg plastik pakaian wanita, well... Hehe.Tapi aku suka kedai di jalan sitok, kedai-kedai lama yang cantik dan old-school. Best! Banyak kedai menjual cenderamata hasil kraftangan budaya dan kaum di Sarawak. Teringin saja aku membawa pulang satu atau dua topeng kayu berukir... tapi, aku penakut!Rugi pulak rasanya tak membawa pulang topeng merah jambu tu. Hish. Murah je tau, bawah RM20 kalau tak silap! Dan semestinya bila di Kuching, merata-rata ada kucing. Co-co-co-comel!!Okay cukuplah, sambungan cerita esok atau lusa bergantung kepada tahap kerajinanan. Haha adios! ;) Oh ya, setakat ni korang jeles tak? Jeles kan? I know :P