Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

Pata-Fund

Saya rasa.. memandangkan keadaan ekonomi sekarang, saya mungkin terpaksa menyahut cabaran teman lelaki saya mengenai JANGAN ONLINE SHOPPING untuk menyimpan duit demi membeli sebijik DSLR. Mungkin saya shopping kat Shoplifters je dan Fashion Wars je, ngeh.

Lagipun, beberapa malam yang lepas dia berbincang paaaanjaaaaaaaaaaaaaaang mengenai pelan perancangan ekonomi untuk uhuk uhuk wedding kami. Ingat simpan 30k tu senang ke? Susah rupanya, kami sedang cuba la ni sedaya upaya. Don't taunt us. Sebenarnya perbincangan tu lebih kepada dia yang menyuarakan segala pelan supaya sebagai komfirmasi kepada diri sendiri bahawa kami mempunya perancangan dan bukan membuta tuli semata. Dia kata dia lega lepas dapat luahkan segalanya. Yang sebenarnya aku pula yang naik resah gelisah bila dia sebutkan semuanya dan risau jika aku sepatutnya tidak membeli itu atau tidak membeli ini kerana there are bigger things ya know. Aku pulak jadi dazed & confused, aku diam saja sepanjang perbincangan sehala tu. Dia kata DSLR buat hantaran je lah, hmm kesian pula. Aku mahu macam-macam, tapi dia mahu apa? Dia kata dia pun tak tahu dia mahu apa.. Shiannnnnnnnnn..


kenapa dia buat muka macam tu? mungkin sedang confused.

Takpelah, saya kumpul sendiri saja lah duit tu. DSLR yang mana pun saya tak pilih lagi sebab teknologi evolves ever so quickly so it's best to decide when I already have the means to buy the thing. It's not the most important thing in the world but as long as we're living in this world we gotta have some aim or something, rite?

Anyways, kebetulan pula I bought the same thing as Tina on the very same day at the same place but not the same time. Hehe, I sleep in the dark, I barely need this but my curtain is lace so light gets in like there's no barrier at all. Loving it! But there are just times when all I wanna do is doze off a lil bit more aite..



Say hello to my furry friend, Mr. Patapon :)


p/s: Saya dengan pandainya sekali telah menggunting fringe (aka rambut depan) saya dengan sendirinya. Lalu ianya terlalu pendek sehingga saya dah jadi budak geek yang tak comel pun. DILARANG MENGGUNTING. sekian.