Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

Of Others

Hari ni teman lelaki saya bekerja keras lagi, masih belum pulang walaupun masuk kerja jam 8 pagi and 12 hours later dia masih di kantor menjadi pekerja setia kepada Sai-san. Teman lelaki saya ni suka menulis satira sebenarnya, dia bercita-cita mahu menulis sebuah buku satu hari nanti. Pertama kali saya dengar, saya terus gelak. Okay saya sangat tak bahik buat dia macam tu, tapi ye lah sebelum tu dia tak pernah menulis cerekarama kecuali artikel teknikal mengenai perisian komputer yang dia program-kan sendiri. Geek sangat dia tu. Sebab tu saya jadi pandai dan dapat kerja yang elok harini. Hmm tentang penulisan dia, dia kata dia mahu menulis kisah-kisah pendek tapi cuma mempunyai masa untuk mencari ilham setelah pulang dari pejabat, sambil duduk berehat-rehat. Jadi kalau dia pulang lewat saban malam, celah mana pula masa yang ada kan?

Karya dia dipaparkan juga di sebuah lamanweb komuniti Kapasitor.net, rajin dia tu. Kalau tengok kat sidebar tepi yang berlabel Creative Content tu ada lah beberapa penulisan kreatif dia. Dan surprisingly setiap satunya mendapat sambutan dari pembaca setia Kapasitor. He would brag to me and me being the good girlfriend would applause his passion. Well, dia bukanlah penulis seperti AKAB untuk Catatan Pendek Dari Neraka atau pemerhati bebas seperti Melayu Minimalis (yang menurut teman lelaki saya, tampak sedikit melankolik dari segi penulisan lately), tapi kira okay juga lah penulisan dia. Hehe, ni antara of his writings if you are interested to read: The Adventure of Rampwalk Remo, Aku Budak Star. Aku Budak Star baru saja dimulakan kisahnya dan ya bila aku bertanya mana sambungannya pasti jawapan tiada masa diberikan. Kasihannnnnn.. Tiada masa untuk ber-hobi.

Anyway, beberapa minggu lepas atau mungkin beberapa hari lepas saya sendiri tak ingat. Dia cakap mahu membawa cincin semasa cuti seminggu yang bakal datang ni. Saya rasa semacam tak percaya, sebab saya dah cakap kalau nak membeli cincin mesti bawa saya kerana saya takut tak muat, tapi takdak pung. Tapi, masa dia cakap tu saya macam tak percaya je, betul ke ni. Dan saya gelak-gelakkan je dia. Tapi bila dia bersungguh-sungguh, saya ambil kertas, tutup mulut dan gelak senyap-senyap. Kerana malu. I just can't believe it's gonna happen, I mean it in a good way. I'm just happy. Really.

I can't stop talking about him lately, can I?

Semalam kami disaman RM30 kerana parkir di tepi sidewalk selama 10minit supaya boleh membeli set Burger King yang saya idamkan untuk dinner. Poket sedang nazak lagi kering, tapi tak mengapa baru mendapat hasil tak seberapa berpenat-lelah di Showpink.... *cries*

I will end this nonsensical writing with an illustration drawn by Luxirare.com



Creative souls they are.