Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

32 Gone Under

Jejaka botak dan aku berbincang mengenai perancangan untuk bercuti di luar negara. Setelah diselidik kembali taraf harga pakej Air-Asia, terasa tertipu pula kerana harga yang murah belum lagi dimasukkan jumlah cukai. Kami cheapskate, tak mahu menggolok-gadaikan wang yang ada hanya untuk pengangkutan & penginapan, lebih baik guna wang tu untuk membeli-belah.

Jadi kami berfikir samada mahu ke Bandung, Singapura atau Thailand? Singapura seperti tidaklah syurga membeli-belah sangat tapi boleh tahan la untuk berjalan-jalan. Thailand sebenarnya aku macam takut nak kesana, jika tak tahu berjalan atau tidak berhati-hati takut benda yang tak elok or berbahaya berlaku. Ye la, aku penakut! Bandung... hmmm, kekasih adik lelaki jejaka botak tinggal di Indonesia, ada kemungkinan boleh minta jadi tour-guide atau memberi informasi-informasi yang penting dan best.

Tapi, semalam aku baru mendapat berita bahawa di flea market di The Curve, salah seorang penjual baju di situ (rahsia!) merupakan adik kepada rakan sekolah jejaka botak. Dan mereka sering berulang-alik ke Bangkok sehelai sepinggang dengan menaiki keretapi di hujung minggu, dan memborong pakaian di Bangkok dengan harga RM10 sehelai. Membawa pulang berguni-guni baju.

Woah, I am so THERE!

Perkara ini telah pun dibincangkan dengan Nong, dan dia ingin mengikut aku membuat some serious shopping trip to Bangkok. Aku sangat tak sabar. Tarikh maseh belum ditetapkan.

But, BANGKOK.. here i come!

p/s: any tips on backpacking/hippies trips to Bandung/Singapore/India etc? pls share.. tqvm!