Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

06 Obviously, Annoyed.

Aku tak tahu kenapa tapi penulisan seseorang ni senantiasa sentiasa sentiasa menimbulkan amarah aku, walaupun ianya tiada kaitan secara langsung terhadap aku namun seseorang itu juga pernah menyakitkan orang-orang yang aku sayang satu ketika dahulu. Jadi, acapkali tika aku membaca penulisannya (biasanya hanya jika aku sedang terlalu bosan melayari internet), ada sahaja yang tak kena tentang dunia.. ada saja yang cacat di pandangannya mengenai orang lain.. ada saja yang menimbulkan jelek di minda (sempit) seseorang itu.. kenapa ya? Sehingga aku sendiri naik mual terhadap dirinya.

Perlukah terlalu banyak kebencian terhadap dunia? Jika ya, akan berubahkah dunia jika kata-kata nista dilontarkan kepada golongan-golongan yang dipandang sinis? Jadi, duniamu saja yang sempurna, begitu? Jadi mereka yang di sekelilingmu sahaja yang hebat, begitu? No man is an island, my friend. Terimalah hakikat that the road goes two ways.

Mengata dulang paku serpih,
Mengata orang dia yang lebih.

Mungkin aku yang terlalu optimistik sehinggakan benci mereka yang pesimis.
Mungkin aku tak suka road bully.
Atau in this case, blog bully.
Hah!

Aku harap sangat seseorang itu berubah, berhenti menulis domba di belakang dan tersenyum simpul bila bertemu. Ianya.... somewhat, ya know, menjengkelkan.