Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

Age 24, Body 42

Okay, sementara SHOPLIFTERS masih sunyi pagi-pagi ni aku nak update blog sendiri pulak. Semenjak dua minggu kebelakangan ni aku mengalami kesukaran bernafas dengan selesa, selesema, rasa nak 'gag' walaupun tak muntah, batuk sikit-sikit dan penat. Yang paling ketara adalah shortness of breath tu la, agak sensitif lagi-lagi bila naik tiga tingkat tangga ke rumah, bau yang kurang menyenangkan, masuk kereta yang berkuwap dek ditinggalkan kepanasan di parkir lot sepanjang hari, kesejukan dan sebab musabab yang tak dapat aku tulis semuanya dalam masa 5 minit. Kesimpulannya, I AM SICK.

Aku ingat mungkin aku terlalu penat atau aku tak cukup tidur sebab ada satu malam tu aku pulang dari kerja lalu terus pengsan atas katil jam 8 malam sehingga 1030malam, bangun untuk mandi dan photoshoot barang Shoplifters, pastu edit gambar sampai pukul 1pagi. Keesokan harinya aku bangun dengan lebih selesa. Tapi sejak akhir-akhir ni aku sedar bahawa bila saja aku sibuk mengejar deadline sehingga tak sempat berehat sesaat pun, aku akan kembali mengalami kesukaran bernafas. Aku perlu tarik nafas dalam-dalam dan hembus. Kekasih ajar aku bernafas macam Edward Norton dalam Hulk tu, menghasilkan perut berombak tapi macam kelakar pulak kalau aku praktikkan di pejabat kan?

Takpelah, lepas rehat pukul 10 ni aku nak singgah klinik jumpa doktor. Dammit I'm barely 24 and my body is fucking aging already! :(

Kesian.

p/s: ampun sebab dah lama tak datang komen blog korang, sangat sibuk sekarang T_T