Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

It's good to have experimental make-up frenzy friend


aka Miss Aoki. Macam siapa ya pose gambar ni hihihihihi :P

Dia memang terer gila mekap, aku sentiasa in awe bila tengok mekap shading2 tang mata and flawless skin dia tu. Since I suck on doing make-ups of my own, I want to learn from her so I ask for her make-up advice thru ym. Sangatlah exciting belajarnya, walaupun bila di-explain satu2 jadinya macam terasa tebal muka tapi bila tengok dia mekap tak lah nampak tebal, au naturel je.

So harini aku nak ke MidV membeli-belah kalau ada duit. Baru je lepas buat hair treatment lagi and I spent a total of RM314. Miskinnya! But I need it I suppose, sedapkan hati sendiri..

Anyway ni gambar masa kami kat Eco Film Fest haritu, booth tengah2 rumah lol.



gigih macam auntie kedai kasut cina tunggu customer datang, lai la lai la~


Angah tengah promote cd partimelovers kat Raoul(sp?) One Buck Short.

Petang tu hujan so Naz pergi ambil baju hujan thrifted aku:


Red, polkadot, frills, bows. Memang cukuplah! RM5 thankiu, Siti suka lalu bergambar memakainya.

Lepas tu ni gambar my purchases on the Bijou Bazaar day, two weeks ago:



vintage skirts, i think it was RM15 or RM10 kot per piece.


Vintage ruffle tiered dress, so lovely & modern? Slightly big on me which I need to alter & haven't done yet. RM10.


vintage not so vintage leatherette belt, RM10.



Awesomely sweet chiffon layer ruffles dress. Vintage!

And selepas tu kami ke Pavilion untuk makan2... Selepas makan, me & naz quickly went to get these:




The end...

Eh lupa, event kat Capsquare esok mesti terr-spend jugak ni. Ahh.. tidak....
Shoplifters will be there, opening up a booth.

Bye!

8 comments:

  1. uhh. ni yeah gf mm? so prettyy!!!

    goddayumn.. miss aoki ke. haha.

    ReplyDelete
  2. tangan siti tak sepanjang ladyesah.

    ReplyDelete
  3. miss aoki.
    lama sungguh tak berjumpa dia.

    ReplyDelete
  4. still loving your vintage skirt
    :)
    nak jual bagitau ok

    ReplyDelete
  5. MAMPOS PEGI POST GAMBA NI KENAPAAAAA HAHAHAHAHAHAHAH DEMMMYUUUUUUUU

    (saya tanak cakap saya siapa teka sendiri sebab blogger mengada tanak approve ID saya, saya bengkek)

    Oi shopping sakan nampak rm314 hang beli sebeban ke make upppppp??? Ke hair treatment je? Malasnya nak treatment. Pasal tu rambut I split 8.

    Me like me wearing raincoat, macam patung. Hahaha.

    ReplyDelete
  6. mm gf??

    huhu..

    btw..vintage skirt tu sangat2 chantek...
    ruginya tak pegi bijou bazar aritu..
    ada paper..sobs.
    banyak gila event x ley pegi sbb final exam..
    cepat la habis sekolahhh..!!

    ReplyDelete
  7. wahwahwa. part mata tu dah lepas, tapi tangan tu cam comel sket. keng keng keng.

    ReplyDelete
  8. Ami,
    bukak blog u dah macam rasa kat shoplifters plak
    T_____________T
    hehe

    ReplyDelete

Thank you for taking your time to leave your comment here, but do remember your comment reflects your personality. Be nice to one another :)