Pages

instagram

I AM FEMALE MAGAZINE GUEST BLOGGER

Char Kuay Teow Manis

Rasa macam dah lama gila tak update sampai dah tak tahu cara menulis blog. Truth be told, I think I'm gonna let this blog more of a fashion daily outfit purchases thingy. I've lost touch on how to verbally nor wordly(ada ke?) write my feelings in poetic words that only I can understand, dulu terlampau banyak masa sampai boleh pusing-pusing ayat sampai orang tak faham unless memang sengaja nak bagi faham kan. Sekarang, hmm masa tu ada la kadang-kadang tapi takde will power nak voice everything out like I use to. But believe me, when I start writing it's gonna be too long winded like a flippin' roller coaster and you ain't gonna like it.

What I wore on Monday to go pick up stocks for next week's MM, go meet Urban Retro customer and makan char kuay teow special at Puchong Perdana.. 6 gigantic madafakin udang, banyak! Tapi kurang kick the char kuay teow haritu, terlalu manis.. :(

Beanie from Angah, The Shoplifters
White Tank Top & Tortoise-Shell Shades (Men's Section), Zara
Vest, from Japan
Necklaces, Lucky from Topshop, Owl from Diva
Fringe Bag, 238
Vintage Skirt, Soak Republic
Suede Studded Flats, Charles & Keith (I want one in black!)


I intend to take more daily outfit pictures since I am on a work break and when that happens I usually dress up a lil bit more than the usual top & jeans to the office. But......... I'm forgetful & lazy to whip out the camera before all the makeup slides away, not that I wear much makeup anyways.. Hah, maybe I should take photos before going out. Boleh kot, choih macam masalah dunia aku fikirkan ni!

Minggu lepas dating with Cik Sarah Is The One, dia ambil aku kat rumah dengan baik hati selepas hantar kucing Fareo ke vet. Kesian Fareo, hope he's okay now! Jumpa parents dia di Alamanda, uhh segan sebab saya memakai baju ala-ala sendat sikit... Cover dengan Velveteen Vest. Auntie jangan risau, Sarah is a good kid (although auntie mungkin lebih risau siapalah minah sememeh yang kawan dengan Sarah ni haha). Lepas tu kami makan kat Burger King yang baru buka tu, kelakar rasa macam lapan tahun Burger King tu under construction, sekarang baru buka. Me & boyfriend jokingly said BK sebenarnya taknak buka outlet di situ, tapi terpaksa sebab pak/lah nak makan BK, lol. Bad joke -_-

Tengok cerita The Spirit dengan kawan Sarah & Sarah, Sarah tertidur. Sabar je lah, dalam tertidur dia tu boleh komen movie tu best lepas tu. Macam aku tertidur cerita Nemo masa dating ngan Pherry kat Melaka, lepas tu terjaga before ending and nangis terharu tengok ending dia. Bf thinks I'm mad sebab I didn't even watch the movie enough to be emotional about it's ending! Nak buat macammana, memang sensitif heee. Sebenarnya, masa starting Twilight pun saya tertidur........................... tapi boleh jatuh cinta jugak dengan Edward Cullen (Note: jangan makan kenyang-kenyang sebelum tengok wayang)

Oh yea, minggu ni I spent quite a lot on retail purchase, all is worth it I hope. Pictures will be taken later when I'm not that much lazy, but here's one of it:

Forever 21 Couture, goldish bronze zip-up dress.

The black skirt is not part of the dress. Vintage Jacque-Belle jacket selling at The Shoplifters.


Tucked in the top part & worn as a skirt. Yellow Paisley Vest, selling at The Shoplifters.

The dress, it's obnoxious in a good way, I like. And gahh I so love F21 accessories on sale. Grab quite a few! Anyways, I finally bought myself leather skirt. Two infact! One has a houndstooth pattern on it and the other one is a plain black leather skirt. Both reasonably thrifted. Sangat seronok, can't wait to wear 'em with my geometric tights!

Harini sepatutnya ingatkan Tinot bawa pumpkin pants ke office tapi terlupa pulak, takpelah minggu depan je lah jawabnya. Semalam mood swing tak hingat, kasihan Pherry berkucil hati dengan aku, kena marah tak bertempat. Kenapa perempuan perlu mood swing eh? Kan membazir tenaga je sebenarnya? Penat tau, nak merajuk lagi nak marah-marah lagi, nak berlapar tunggu kena pujuk lagi, hmm hmmm.. Proves satu benda pada aku, macammana banyak pun retail therapy/duit menimbun pun. Takkan bahagia punya. Although hidup ni memang perlukan wang, contohnya cerita The Pursuit of Happyness. Tu gila babi kan? Tapi kalau banyak duit pun, tak menjamin kebahagiaan jugak...